یکی از پردرآمد ترین و جذاب ترین بخش های صرافی بایننس بخش معاملات فیوچرز یا بایننس فیوچرز (Binance futures) میباشد. با استفاده از معاملات فیوچرز بایننس میتوانید سرمایه خود را ده ها برابر و نتیجتا سود خود را چند برابر کنید. در این مقاله به صورت گام به گام و تصویری به آموزش فیوچرز در بایننس و نحوه ثبت نام و شروع معاملات میپردازیم. توصیه میشود برای یادگیری بهتر، به صورت همزمان مراحل این آموزش را در حساب بایننس خود دنبال کنید.
فییوچرز یا بخش فیوچرز بایننس بیانگر نوعی از معاملات است که شما به پیشبینی تغییرات قیمت یک ارز دیجیتال میپردازید. بنابراین مهم نیست قیمت یک ارز بالا برود یا پایین بیاید، شما میتوانید از تغییرات قیمت ارزهای دیجیتال سود کنید. نکته جذابتر درباره معاملات فیوچرز بایننس امکان وام گرفتن از صرافی و چند ده برابر کردن سرمایه میباشد. در ادامه آموزش بایننس فیوچرز با ذکر یک مثل به بیان نحوه انجام قراردادهای فیوچرز میپردازیم.
معاملات فیوچرز بایننس چگونه انجام میشود؟
فرض کنید قصد انجام معاملات فیوچرز بر روی بیت کوین در صرافی بایننس را دارید. پیشبینی شما کاهش قیمت بیت کوین از قیمت فعلی میباشد و بنابراین قصد باز کردن معاملات شُرت را دارید. در معاملات بیت کوین بخش فیوچرز در صرافی بایننس شما میتوانید تا 125 برابر سرمایه خود، از صرافی وام بگیرید. حال فرض کنید برای انجام این معامله شما اهرم 20 را انتخاب کردید، یعنی سرمایه شما 20 برابر میشود. بنابراین با توجه به پیشبینی شما، در صورت کاهش تنها 5 درصدی قیمت بیت کوین، اصل سرمایه شما دو برابر میشود!
انواع قراردادهای فیوچرز بایننس
قراردادهای فیوچرز در صرافی بایننس از دو جنبه زمان پایان معامله و ارز وثیقه تقسیم بندی میشوند. معروفترین و بهترین نوع معاملات فیوچرز معاملات پرپچوال فیوچرز (Perpetual Futuers) میباشد که بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص میدهد. در ادامه آموزش بایننس فیوچرز پس از به بررسی تفاوت انواع قراردادها، به آموزش کامل معاملات پرسود پرپچوال فیوچرز (Perpetual futures) میپردازیم.
فرق معاملات USDT-Futures و Coin-Futures
ارزی که شما برای وام گرفتن از صرافی بایننس به عنوان وثیقه استفاده میکنید میتواند به صورت تتر یا دیگر ارزها باشد. در حالتی که ارز دیجیتال یک استیبل کوین مثل تتر باشد، معامله فیوچرز از نوع (USDT-Futures) خواهد بود. اگر از سایر ارز های دیجیتال به عنوان وثیقه برای گرفتن لِوریج از بایننس استفاده کنید، نوع فیوچرز (Coin-Futures) میباشد.
فرق معاملات پِرپچوال (Perpetual) و دِلیوری (Delivery)
همچنین از نظر زمان پایان معامله معاملات فیوچرز به دو دسته Perpetual یا نامحدود و معاملات Delivery یا سررسید دار تقسیم میشوند. معاملات پرپچوال فیوچرز (Perpetual Futures) تا زمانی که شما معامله خود را نبسته و یا لیکوئید نشوید معتبر خواهد بود. در دسته دوم معاملات فیوچرز معاملات دلیوری (Delivery) میباشد که دارای یک زمان پایان مشخص است. بنابراین برعکس معاملات فیوچرز ، در معاملات دلیوری معامله شما تا تاریخی خاصی معتبر و پس از آن به صورت خودکار آزاد میشود.
آموزش ثبت نام و فعالسازی بخش فیوچرز بایننس
برای آغاز معاملات فیوچرز در بایننس نیاز به ثبت نام و فعالسازی این بخش در صرافی بایننس میباشد. فعال سازی معاملات فیوچرز در بایننس نیازمند رعایت نکات مهمی است که در ادامه آموزش فیوچرز در بایننس به صورت گام به گام بررسی میشود.
ثبت نام در صرافی بایننس
اولین گام برای شروع معاملات فیوچرز ساخت یک حساب کاربری در صرافی بایننس میباشد. ثبت نام صحیح و انتخاب کشور مناسب برای ادامه فعالیت شما در بخش فیوچرز بایننس بسیار با اهمیت میباشد. اگر با نکات کلیدی ثبت نام در بایننس آشنا نیستید، میتوانید از طریق لینک زیر در کمتر از 5 دقیقه در سایت بایننس به صورت صحیح ثبت نام کنید.
در صورتی که قبلا به صورت صحیح در صرافی بایننس ثبت نام کرده اید، میتوانید مستقیم به مرحله بعد رفته و ادامه آموزش بایننس فیوچرز را دنبال کنید.
ورود به بخش فیوچرز در بایننس
پس از ثبت نام ، برای دسترسی به بخش فیوچرز بایننس به قسمت Derivatives در بالای صفحه در کامپیوتر مراجعه کنید. همچنین برای دسترسی به این بخش در اپلیکیشن موبایل بایننس به بخش پایینی صفحه مراجعه کنید. در شکلهای زیر نحوه درسترسی به بخش بایننس فیوچرز در موبایل و کامپیوتر نمایش داده شده است.
وارد کردن کد تخفیف معاملات فیوچرز بایننس
باتوجه به بالا بودن حجم معاملات فیوچرز کارمزد پرداختی در این معاملات معمولا بیشتر از معاملات اسپات میباشد. برای کاهش کارمزد معاملات فیوچرز میتوانید با وارد کردن کد تخفیف کارمزدها را به میزان 10 درصد کاهش دهید. برای وارد کردن کد تخفیف در کامپیوتر به بخش سمت چپ صفحه نمایش مراجعه کنید. برای نسخه موبایل سایت بایننس ، ابتدا باید بر روی دکمه (Buy/Long) کلیک کنید تا صفحه کد تخفیف معاملات فیوچرز باز شود.
کد تخفیف 10 درصد معاملات فیوچرز
SPE9LRXV
پاسخ به آزمون ورود به معاملات فیوچرز
با توجه به بالا بودن ریسک معاملات فیوچرز نسبت به اسپات بایننس قبل از اجازه ورود به فیوچرز از شما آزمون میگیرد. این آزمون به منظور سنجش آگاهی شما نسبت به قوانین و نحوه انجام معاملات فیوچرز میباشد. در تصاویر زیر عنوان و پاسخ 13 سوال متداول سایت بایننس قبل از ورود به بخش فیوچرز آورده شده است.
برای مشاهده این سوالات بر روی دکمه Start Quiz کلیک کنید و به سوالات پاسخ دهید. اگر سوالات را مشاهده نمیکنید بروی دکمه BUY/Long کلیک کنید.در ادامه و با مطالعه آموزش بایننس فیوچرز خود شما نیز با پاسخ بسیاری از این سوالات آشنا میشوید.
پس از اینکه به سوالات بایننس برای ورود به فیوچرز به درستی پاسخ دادید، بر روی دکمه Trade Futures کلیک کنید. بدین ترتیب ثبت نام و ورود شما به بخش فیوچرز بایننس تکمیل میشود و امکان معامله دارید. برای آموزش نحوه انجام معاملات فیوچرز ادامه این مقاله را دنبال کنید.
آشنایی با محیط و ابزار های بخش فیوچرز
پس از ثبت نام و فعال سازی، اولین قدم در آموزش بایننس فیوچرز آشنایی با محیط کاربری و ابزار های این بخش از صرافی بایننس میباشد. بسیاری از ابزارهای بخش فیوچرز بایننس مشابه بخش اسپات میباشد. برای یادگیری آسناتر در این بخش ابتدا به معرفی ابزارهای عمومی و مشترک بخش فیوچرز با اسپات و سپس ابزار های اختصاصی فیوچرز میپردازیم.
بخش های مشترک بایننس فیوچرز با معاملات اسپات
همانطور که در شکل زیر مشاهده میکنید، شکل کلی محیط معاملات فیوچرز در ظاهر مشابه معاملات اسپات میباشد.در اینجا بخشهای مشترک بایننس فیوچرز با بخش معاملات اسپات را معرفی میکنیم. اگر با محیط و شیوه ترید به روش اسپات آشنایی دارید، میتوانید از این بخش عبور کرده و ادامه آموزش بایننس فیوچرز را دنبال کنید.
بخش چارت قیمت و نمودار شمعی قیمت
اولین محیطی که در بخش فیوچرز بایننس با آن موجه میشویم نمودار شمعی تغییرات قیمت میباشد. این نمودار ها قابلیت تنظیم در بازه های زمانی مختلف را دارا میباشد. همچنین با ابزارهای تعبیه شده در بایننس میتوان انواع تحلیل های تکنیکال را بر روی نمودارهای شمعی قیمت مشاهده کرد. با توجه به تغییرات لحظه ای و سریع قیمت در بخش بایننس فیوچرز مناسبترین بازه زمانی برای این معاملات بازه زمانی یک ساعته میباشد.
بخش کتابچه سفارشات و معاملات
دومین بخش مشترک بایننس فیوچرز با بخش معاملات اسپات بخش کتابچه معاملات و سفارشات در صف انتظار است. همانطور که در شکل مشاهده میکنید، بخش قرمز در بالای صفحه بیانگر سفارشات فروش و بخش سبز رنگ سفارشات خرید میباشد. همچنین در پایین این بخش جدید ترین معاملات انجام شده در بخش فیوچرز قابل مشاهده است.
انتخاب نوع معاملات فیوچرز
اولین کاری که باید با ورود به محیط فیوچرز در صرافی بایننس انجام دهیم انتخاب نوع معاملات میباشد. همانطور که در ابتدای آموزش بایننس فیوچرز توضیح داده شد، این نوع قراردادها از نظر نوع وثیقه و زمان انقضا متفاوت هستند. در قسمت بالایی چارت قیمت میتوانید نوع معاملات فیوچرز را انتخاب کنید. آسانترین و معمول ترین نوع معاملات BTCUSDT Perpetual میباشد که توصیه میشود برای شروع با این معاملات آغاز کنید.
معاملات USD-M Perpetual
USD-M Perpetual که در آن ارز وثیقه استیبل کوین تتر (USDT) و یا BUSD میباشد. گزینه پرپچوال بدین معناست که این معاملات سر رسیدی ندارند و همواره معتبر هستند. در این معاملات برای جلوگیری از فاصله گرفتن قیمت اسپات با فیوچرز از شاخصی به نام فاندینگ رِیت استفاده میشود. در شکل فوق محل قرار گیری قیمت مارک و ایندکس و همچنین فاندینگ ریت قابل مشاهده است.
Mark price: مبنای محاسبه قیمت برای سود و زیان و همچنین لیکوید شدن معاملات میباشد.
Index price: این شاخص تقریبا برابر است با قیمت ارز دیجیتال در اسپات مارکت
فاندینگ ریت چیست؟
به صورت سنتی معاملات فیوچرز دارای تاریخ سر رسید یا انقضا هستند. بنابراین هرچه به زمان سر رسید معاملات فیوچرز نزدیک میشویم ، قیمت معادلات فیوچرز به قیمت آنها در بازار اسپات نزدیکتر میشود. با توجه به اینکه در معاملات بدون تاریخ انقضا (Perpetual contracts) سر رسیدی وجود ندارد تفاوت قیمت بازار فیوچرز با اسپات ممکن است زیاد شود. برای کنترل این اختلاف قیمت شاخصی بنام فاندینگ ریت در معاملات بدون تاریخ انقضای فیوچرز ایجاد شده است. بدین ترتیب که فاندینگ ریت معاملات Perpetual Futures هر 8 ساعت صفر میشود تا اختلاف بازار اسپات و فیوچرز کنترل شود.
برای جبران تعدیل قیمت فیوچرز در هر 8 ساعت، بایننس اختلاف قیمت بازار ها را به معامله گران پرداخت میکند. بدین صورت که اگر قیمت فیوچرز بیش از اسپات باشد، معامله گران Long باید اختلاف قیمت دو بازار را به معامله گران Short پرداخت کنند. درصورتی که قیمت فیوچرز کمتر از اسپات باشد، معامله گرانه Short به معامله گران Long پرداخت خواهند کرد. برای کاهش هزینه های این معاملات میتوانید از کد تخفیف کارمزد معاملات (در بخش ورود به فیوچرز) استفاده کنید.
بخش مارجین (Margin) و نحوه وام گرفتن از بایننس به کمک لِوریج (Leverage)
شاید تا به حال درگیر پروسه های سخت و طاقت فرسای وام گرفتن از بانک ها و سخت گیریهای عجیب و غریب آنها شده باشید. جالب است بدانید صرافی بایینس به راحتی تا 125 برابر دارایی شما در این صرافی به شما وام میدهد! بنابراین اگر مثلا تنها 100 دلار در صرافی بایننس داشته باشید میتوانید به وسیله آن تا 12500 دلار سرمایه خود را افزایش دهید. بدین ترتیب با تغییرات کوچکی در قیمت ارز دیجیتال سود فراوانی بدست می آورید.
چند برابر کردن سرمایه و گرفتن وام در صرافی بایننس به وسیله لِوریج (Leverage) یا اهرم ها انجام میشود. شکل زیر نحوه دسترسی به بخش مارجین شامل اهرم یا لوریج در نسخه موبایل و کامپیوتر بایننس فیوچرز را نمایش میدهد.
نکات مهم قبل از استفاده از اهرم ها در بخش فیوچرز
همواره توجه داشته باشید استفاده از اهرمها در بایننس فیوچرز همانقدر که میتواند پرسود باشد میتواند باعث زیانهای سنگنی نیز بشود. بنابراین همواره باید با درصد منطقی از ریسک معامله کنید و به طور کلی از استفاده از اهرم های بالا بپرهیزید. در ادامه آموزش بایننس فیوچرز با ذکر یک مثال نحوه کار اهرمها آموزش داده میشود . همچنین فرایند لیکوئیدیشن که باعث از بین رفت کل سرمایه شما میشود بیان میشود.
همواره در بایننس فیوچرز از انتخاب اهرم های بالا (بالاتر از 20) پرهیز کنید.
همیشه سعی کنید با بخشی و نه همه سرمایه خود وارد بازار فیوچرز شوید.
مثالی از نحوه سود و زیان اهرم ها در بایننس فیوچرز
فرض کنید قصد بازکردن یک پوزیشن Buy/Long در بایننس فیوچرز را دارید. این نوع از معاملات فیوچرز وقتی سودمند خواهد بود که قیمت ارز دیجیتال افزایش یابد. حال فرض کنید سرمایه شمادر بخش فیوچرز 1000 دلار میباشد و قیمت بیتکوین 40000 دلار است. با انتخاب اهرم 10 از بخش Leverage سرمایه شما به 100،000 دلار افزایش میبابد. بنابر این با این سرمایه به جای 0.25BTC میتوانید 2.5BTC خریداری کنید.
حال اگر قیمت بیتکوین از 40000 تنها 10 درصد بالا رود، یعنی به 44000 دلار برسد سرمایه شما صد درصد رشد خواهد کرد. یعنی 1000 دلار شما تبدیل به 2000 دلار میشود. ولی اگر بر خلاف پیشبینی شما قیمت بیت کوین کاهش یابد و مثلا از 5 درصد کم شود، ضرر شما 50 درصد از سرمایه خواهد بود. توجه داشته باشید در معاملات Perpetual Futuers پوزیشن شما همواره برقرار است مگر اینکه توسط شما بسته شود و یا لیکوئید شود.
لیکوئید شدن یا لیکوئیدیشن چیست؟
همانطور که گفته شد، در صرافی بایننس میتوانید سرمایه خود را به کمک اهرم ها تا 125 برابر افزایش دهید. اما صرافی بایننس این پول را تا زمانی در اختیار شما قرار میدهد که میزان ضرر شما از اصل سرمایه شما بیشتر نشود. برای روشن شدن بیشتر به مثال قبل برمیگردیم که با استفاده از اهرم 10 سرمایه خود را 10 برابر کردیم. در این مثال اگر قیمت بیتکوین از قیمت ورود ما تنها 10 درصد کاهش یابد کل سرمایه ما لیکوئید میشود. لیکوئید شدن بدین معناست که بایننس به صورت اتوماتیک پوزیشن ما را در قیمت لحظه ای بازار به فروش گذاشته و طلب خود را تسویه میکند. بدین ترتیب کل سرمایه ما در آن معامله فیوچرز از بین میرود. برای پرهیز از لیکوئید شدن راهکار هایی وجود دارد از جمله:
در معاملات فیوچرز از اهرمهای بالا استفاده نکنیم
پس از بررسی نوسانات بازار با دقت پوزیشن خود را انتخاب کنیم
برای معاملات خود حد ضرر تعیین کنیم.
از معاملات احساسی بپرهیزیم و طمع ورزی نکنیم!
در ادامه آموزش فیوچرز بایننس با جزئیات بیشتر، ابزارهای کاهش ریسک معاملات و جلوگیری از لیکوئید شدن را شرح میدهیم.
فرق انتخاب Cross با Isolated در بخش مارجین
در بخش فیوچرز صرافی بایننس در کنار بخش اهرم یا لِوریج دکمه دیگری با عنوان Cross قرار دارد. این دکمه زمانی اهمیت پیدا میکند که شما قصد باز کردن دو یا چند قرارداد همزمان را دارید. در صورت انتخاب گزینه Cross تمام پوزیشن های شما به هم مرتبط و با انتخاب گزینه Isolated تفکیک شده میباشند. به عنوان مثال فرض کنید چند پوزیشن به صورت کراس ایجاد کرده اید. حال مجموع زیان شما در یکی از پوزیشن ها به حدی میرسد که از مجموع وثیقه و سودهای شما در سایر پوزیشنها بیشتر شود. در این صورت انتخاب گزینه Cross باعث میشود، کل پوزیشن های شما به صورت هم زمان لیکوئید میشود.
حال آنکه در صورت انتخاب گزینه Isolated ، وثیقه هر پوزیشن برای همان پوزیشن در نظر گرفته میشود. بنابراین در صورت لیکوئید شدن یکی از قراردادها ، سایر پوزیشن ها همچنان برقرار خواهد بود.
نحوه انتقال ارز و شارژ حساب بایننس فیوچرز
همانطور که گفته شد برای انجام معاملات فیوچرز باید مقداری ارز به عنوان وثیقه تامین شود. این وثیقه باید در والت فیوچرز بایننس قرار گیرد تا بتوان از آن در معاملات فیوچرز بایننس استفاده کرد. توجه داشته باشید که ارز دیجیتالی که در بخش فیوچرز مورد استفاده قرار میگیرد باید متناسب نوع معاملات شما باشد. در شکل زیر نحوه انتقال ارز دیجیتال از والت اسپات به والت فیوچرز در کامپیوتر و اپلیکیشن موبایل بایننس نمایش داده شده است.
پس از انتخاب گزینه ترانسفر در بخش فیوچرز بایننس، صفحه انتقال باز میشود. در این صفحه باید ابتدا نوع والت مبدا (Spot Wallet) و مقصد (Futures Wallet) را انتخاب کنیم. در مرحله بعد نوع ارز دیجیتال و مقداری که قصد انتقال آن به والت فیوچرز را داریم وارد میکنیم.
چه نوع ارزی به والت فیوچرز انتقال دهیم؟
نوع ارزی که قصد انتقال آن به بخش فیوچرز داریم به نوع معاملات شما از نظر Coin-M یا USD-M بودن بستگی دارد. مثلا اگر شما معاملات USDT Perpetual Futures را انتخاب کرده باشید تنها و تنها میتوانید تتر را به عنوان وثیقه استفاده کنید. در صورتی که با انتخاب معاملات Coin-M میتوانید از سایر ارزهای دیجیتال را نیز استفاده کنید.
روش مارکت و لیمیت در بایننس فیوچرز
شیوه ایجاد قراردادها در بایننس فیوچرز تا حدود زیادی مشابه محیط معاملات اسپات میباشد. در بخش فیوچرز بایننس نیز دو روش معاملات لیمیت (Limit) و مارکت (Market) اصلی ترین روشهای ایجاد معاملات میباشد. علاوه بر این روش های استاپ لیمیت و استاپ مارکت وجود دارد که از پیچیدگی بیشتری برخوردار است. در این بخش از آموزش بایننس فیوچرز به صورت گذرا به ویژگی ها و تفاوت های هر روش میپردازیم. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به بخش آموزش معاملات اسپات در بایننس مراجعه کنید.
همانطور که در شکل فوق مشاهده میکند، ظاهر بخش معاملات در بایننس فیوچرز شبیه بخش اسپات در بایننس میباشد. ولی در واقع بخش ترید بایننس فیوچرز نسبت به بخش اسپات تفاوت های فراوانی دارد. اصلی ترین تفاوت این است که در قراردادهای فیوچرز نیازی نیست حتما شما ارز مورد معامله را خریداری کنید. بنابراین با یک قرارداد میتوانید از بالا و پایین رفتن قیمت ها سود کنید.
آموزش نحوه انجام معاملات بایننس فیوچرز
حال که با بخش های مختلف بخش فیوچرز بایننس آشنا شدیم، میتوانیم به آموزش نحوه ترید در بایننس فیوچرز بپردازیم. معاملات بایننس فیوچرز به دو قسمت ایجاد قرارداد و مدیریت قرارداد تقسیم میشود. در ادامه آموزش بایننس فیوچرز به شرح کامل این دو بخش اصلی ایجاد قراردادها میپردازیم.
گام های اصلی ایجاد یک قرارداد در بایننس فیوچرز
در معاملات بایننس فیوچرز بر خلاف معاملات اسپات شما به جای خرید ارز دیجیتال با صرافی بایننس یک قرارداد میبندید. بنابراین برای کسب سود لازم نیست ارزی خریداری کنید و حتی با کاهش قیمت نیز میتوانید به سود برسید. در این بخش از آموزش بایننس فیوچرز به بررسی نحوه صحیح ایجاد یک قرارداد فیوچرز در صرافی بایننس میپردازیم. در شکل زیر بخش های مختلف محیط Place Orders یا ایجاد پوزیشن و قرارداد نمایش داده شده است.
شکل فوق از آموزش بایننس فیوچرز بخش های مختلف محیط ایجاد این قراردادها را نشان میدهد. بخش های مختلف محیط ایجاد قرارداد و پوزیشن در بایننس فیوچرز به 5 بخش مختلف تقسیم شده است. که شامل موارد زیر است:
تنظیمات اهرم افرایش سرمایه
تعیین شیوه انجام معاملات
ورود یا چک موجودی در والت فیوچرز
تعیین قیمت خرید و حجم معاملات
تعیین پوزیشن Long یا Short
همچنین محیط ایجاد معاملات فیوچرز در اپلیکیشن موبایل بایننس به صورت شکل زیر شرح داده شده است.
تنظیمات اهرم افزایش سرمایه
اولین گام در ایجاد قرار دادهای فیوچرز تنظیم اهرم افزایش سرمایه و ارتباط بین وثیقه های شما میباشد. در این بخش باید یک اهرم منطقی انتخاب شود تا ریسک معاملات بیش از حد بالا نرود و خطر لیکویدیشن کم شود. ایمنترین انتخابها، اهرمهای زیر 10 میباشد و توصیه میشود به هیچ عنوان سمت اهرمهای بالای 20 نروید.
Cross یا Isolated ؟
در کنار دکمه اهرم، دکمه دیگری با عنوان Cross یا Isolated را داریم. این دکمه فقط زمانی که شما به طور همزمان چند معامله فیوچرز باز میکنید اهمیت پیدا میکند. بدین صورت که گزینه کراس تمام وثیقه های شما را به هم مرتبط کرده ولی آیزولیتد آنها را جدا میکند. بنابراین اگر به احتمال قوی لیکوئیدیشن در گزینه کراس نسبت به آیزولیتد دیرتر اتفاق می افتد. در صورت لیکوئید شدن در حالت کراس کل پوزیشنهای شما به طور همزمان لیکویئد شده و تمام سرمایه از بین میرود.
تنظیمات نحوه ، نوع و حجم انجام قرارداد فیوچرز
در گام بعدی باید نحوه انجام معامله و نوع قرارداد را مشخص کنیم. یعنی برای انجام معامله روش Market یا Limit را برمیگزینیم و گزینه Buy یا Sell را انتخاب کنیم. همچنین در این مرحله موجودی حساب فیوچرز خود را چک و در صورت نیاز از سایر والتها آنرا شارژ میکنیم. در مرحله بعد نیز بسته به انتخاب نحوه انجام معاملات، قیمت مورد نظر و حجم قرارداد فیوچرز را تعیین میکنیم. در انتها نیز پس از چک کردن تمام موارد فوق، بر روی دکمه ایجاد معامله کلیک میکنیم.
با کلیک بر روی گزینه Buy/Long یا Sell/Short در خواست یک قرارداد فیوچرز در بایننس ایجاد میشود. حال اگر قرارداد از نوع Limit باشد تا زمان رسیدن قیمت به قیمت لیمیت، در بخش Open Orders خواهد ماند. با رسیدن قیمت بازار به قیمت سفارش شما و یا استفاده مستقیم از گزینه مارکت، یک پوزیشن ایجاد میشود. در ادامه آموزش بایننس فیوچرز با نحوه مدیریت پوزیشن ها آشنا میشویم.
نحوه مدیریت پوزیشن ها و تعیین حد سود و زیان
پس از ایجاد پوزیشن در بایننس فیوچرز مهمترین بخش مدیریت قرارداد یعنی تبدیل آن به سود و جلوگیری از زیان میباشد. محل قرار گیری پوزیشن ها در بایننس فیوچرز در پایین صفحه میباشد. در شکل های زیر محل قرار گیری پوزیشن و بخش های مختلف آن نمایش داده شده است.
همانطور که در شکل فوق (نسخه وب) مشاهده میکنید اولین بخش مربوط به زوج معاملاتی و اهرم هر پوزیشن میباشد. بخش بعدی اطلاعات کاملی از قیمت بازار ، وضعیت ضریب مارجین و قیمتی که در آن پوزیشن شما لیکوئید میشود ارائه میدهد. بخش سوم یا PNL میزان سود یا زیان شما را به صورت لحظه ای و بر حسب تتر نمایش میدهد. بخش چهارم مربوط به بستن پوزیشن شما میباشد و میتوانید به روش لیمیت یا مارکت بخشی یا تمام پوزیشن خود را ببندید. بخش پنجم نیز به تعیین حد سود و زیان اختصاص دارد و در ادامه به طور کامل آموزش داده میشود.
همچنین در شکل زیر بخش های مختلف مدیریت قراردادها در اپلیکیش موبایل بایننس قابل مشاهده است. همانطور که در شکل ها مشاهده میکنید. بخش میدیریت قراردادها دارای 5 بخش اصلی میباشد.
آموزش نحوه بستن یک پوزیشن
یکی از مهمترین بخش ها در مدیریت قراردادها و پوزیشنهای بایننس نحوه بستن هر پوزیشن میباشد. همواره توجه داشته باشید تا زمانی که یک پوزیشن بسته نشود سود یا زیان آن به شما تعلق نمیگیرد. برای بستن هر پوزیشن میتوانید به بخش 4 در نسخه وب و بخش 5 اپلیکیشن موبایل در شکلهای فوق مراجعه کنید. در شکل زیر نحوه بستن پوزیشن ها در بایننس فیوچرز نمایش داده شده است.
همانطور که در شکل مشاهده میکنید، برای بستن یک پوزیشن سه گام اصلی مشترک در نسخه وب و موبایل وجود دارد. در اولین گام باید مقدار یا درصدی از پوزیشن را که قصد بستن آنرا داریم مشخص کنیم. اگر قصد بستن کامل پوزیشن را دارید تمام مقدار پوزیشن یا صد در صد را در این بخش وارد کنید. بخش دوم مربوط به زمانی است که میخوهیم پوزیشن یا قراردادی را به روش لیمیت ببندیم. در این حالت باید قیمت مورد نظر خود را در این بخش وارد کنیم. بدیهی است تنها زمانی پوزیشن ما بسته خواهد شد که قیمت بازار به قیمت مورد نظر ما برسد. در گام سوم نیز باید نحوه بسته شدن پوزیشن را از میان دو گزینه Market یا Limit انتخاب کنیم. در صورت انتخاب گزینه مارکت در این مرحله پوزیشن ما در همان لحظه و به قیمت بازار بسته خواهد شد.
آموزش نحوه تعیین حد سود و زیان در بخش فیوچرز بایننس
معاملات فیوچرز بایننس میتواند سود زیادی برای شما به همراه داشته باشد به شرطی که همواره جانب احتیاط را رعایت کنید. یکی از اصلی ترین بخش هایی که میتواند از ضرر و زیان شما جلوگیری کن تعیین حد سود و زیان میباشد. در این بخش شما میتوانید با تعیین یک حد ضرر منطقی از لیکوئید شدن سرمایه خود جلوگیری کنید. شکل زیر نحوه تعیین حد سود و زیان در بایننس فیوچرز را نمایش میدهد.
برای تعیین حد سود و زیان در بخش فیوچرز بایننس ابتدا باید بر روی علامت مداد کلیک کنید. این علامت در بخش اصلاح پوزیشن های بایننس فیوچرز قرار دارد. برای مشاهده آن در نسخه وب و موبایل میتوانید به عکسهای بخش نحوه معرفی پوزیشن ها مراجعه کنید.
پس از ورود به بخش تعیین حد سود و زیان در نسخه وب یا اپلیکیشن موبایل بایننس با شکل فوق مواجه میشوید. در این بخش در گام اول حد سود و در گام دوم حد زیان را وارد کنید. با وارد کردن حد سود و زیان مقدار سود و زیان حاصل از هر حد در زیر آن نمایش داده میشود. پس از اطمینان از حدود سود و زیان بر روی دکمه کانفیر کلیک کنید. همچنین در گام اول و دوم میتوانید نوع قیمتی که برای فعال شدن حد سود و زیان مد نظر شماست را انتخاب کنید. لازم به ذکر است شما میتوانید برای یک معامله تنها حد سود و یا تنها حد زیان تعیین کنید.
آموزش ثبت نام در بایننس
آموزش گام به گام ثبت نام در صرافی بایننس به همراه کد تخفیف